Om konkurransen

Hopp for hjertet er en hoppetaukonkurranse for skoleklasser på 4.-7. trinn. Konkurransen arrangeres av Nasjonalforeningen for folkehelsen, og i 2021 gjennomføres konkurransen 4.-12. mai. Frist for påmelding er 9. mars. Deltakelse er gratis, og påmeldte klasser får tilsendt utstyret som trengs for å delta.  

Med Hopp for hjertet ønsker Nasjonalforeningen for folkehelsen å inspirere skoleklasser til å være med fysisk aktive i løpet av skoledagen. Lengre ned på denne siden finner dere filmer som kan brukes som inspirasjon til hvordan hoppetau kan brukes i undervisning og friminutt. Alle elever og klasser skal kunne delta i konkurransen. Elever som ikke kan hoppe, kan for eksempel slenge tauet. Dersom det er elever i klassen som har utfordringer med å delta, ta gjerne kontakt med oss så finner vi en god løsning sammen. 

Slik foregår konkurransen

Konkurransen foregår ved at klassene hopper tau i friminuttet og/eller undervisningstiden, inntil 60 minutter per dag. Klassene får poeng for antall minutter elevene hopper per dag, og det er maksimalt mulig å hoppe seg til 60 poeng per elev per dag. 

I løpet av konkurranseperioden vil det publiseres daglige hoppeutfordringer på denne nettsiden som elevene kan gjennomføre. Elevene får 10 poeng per gjennomført utfordring. Utfordringene kan gjennomføres flere ganger, og elevene får da tilsvarende mange poeng. 

Registrer gjerne elevenes poeng daglig på plakaten dere får tilsendt sammen med hoppetauene. Dere kan også bruke den digitale plakaten som blir publisert på denne nettsiden i starten av mai. Klassens totale poengsum registres av læreren på denne nettsiden etter at konkurransen er avsluttet, med frist 20. mai. Nettsiden beregner klassens gjennomsnittspoengsum, slik at antall elever i klassen ikke er avgjørende for klassens vinnersjanser. 

Klassen som har hoppet seg til flest poeng vinner konkurransen. Det kåres en nasjonal vinner, samt en vinner av hvert fylke. I tillegg trekkes det vinnere fra de klassene som har høyest poengsum, slik at flere klasser fra hvert fylke blir premiert for sin deltakelse. Klassene premieres med pengepremier til klassekassen. 

Påmelding til konkuransen

For å melde en klasse på Hopp for hjertet må en lærer eller annen voksen tilknyttet skolen klassen går på registrere seg på denne nettsiden. Det gjørers ved å følge påmeldingslenken øverst på nettsiden. Læreren får da tilgang på skolens profilside, og kan melde på sin klasse. Det er også slik klassens totale poengsum registreres etter at konkurransen er avsluttet. 

Dersom du opplever problemer med å registrere deg eller å finne din skole, ta kontakt med oss på e-post hoppetau@nasjonalforeningen.no så hjelper vi deg. 

Hvordan påvirker Covid-19 konkurransen?

Hopp for hjertet handler om fellesskap og å ha det gøy sammen som klasse. I år er det flere usikkerhetsmomenter knyttet til hvordan skolehverdagen gjennomføres, blant annet om skoledagen foregår hjemmefra eller på skolen, elever som er i karantene og hensyn til smittevern.

For at hele klassen skal kunne delta i konkurransen sammen, uavhengig av hvordan og fra hvor skolehverdagen foregår, vil det i år publiseres hoppeutfordringer på denne nettsiden som elevene kan gjennomføre og registrere med poeng på lik linje som at de hopper tau sammen med klassen. Utfordringene kan gjennomføres på skolen, hjemme, alene eller sammen med familie/venner. Vi vil også sende ut noen flere slengtau per klasse, slik at det blir mulig å fordele elevene på flere tau. Vi anbefaler også at elevene kan deles opp i grupper, der noen gjennomfører en utfordring mens de andre hopper tau slik at elevene spres på flere aktiviteter.    

Få inspirasjon til hvordan hoppetau kan inkluderes i fag og friminutt

Hoppetau gir mulighet for å være kreativ i undervisningen. Når man hopper tau samtidig som man øver på gangetabellen eller staver engelske gloser blir undervisningen ekstra morsom, variert og sosial. Å hoppe tau passer for alle, om man  ikke kan hoppe kan man for eksempel svinge tauet. Under finner du seks videoer som gir inspirasjon til hvordan hoppetau kan inkluderes i undervisning og friminutt.

Dersom du har tips og ideer til andre måter hoppetau kan brukes for å få en aktiv skolehverdag, ta kontakt med oss slik at vi kan dele gode ideer med hverandre.   


Matematikk: gangetabellen

Matematikk: statistikk

Norsk og engelsk: alfabetet

Norsk og engelsk: staving av ord

Påfyll av energi

Taulek i friminuttet


#hoppifag

#ukas challenge

Kontakt oss

Send en e-post til hoppetau@nasjonalforeningen.no, eller ring oss på tlf. 40 44 57 82

Ønsker du å lese Nasjonalforeningen for folkehelsen sin personvernerklæring og få informasjon om hvordan vi ivaretar personvern i forbindelse med Hopp for hjertet, finner du informasjon om dette her.

Powered by: Bloc