Om konkurransen

Hopp for hjertet er en hoppetaukonkurranse for skoleklasser på 4.-7. trinn, som arrangeres hver vår i regi av Nasjonalforeningen for folkehelsen. I 2021 gjennomføres konkurransen 4.-12. mai. Påmeldingen åpner 4. januar, med frist 9. mars.

Med Hopp for hjertet ønsker Nasjonalforeningen for folkehelsen å inspirere til økt fysisk aktivitet i skolen. Konkurransen foregår ved at klassene hopper tau i friminutt og fagtimer, inntil 60 minutter per dag. Klassene får poeng for antall minutter elevene hopper per dag, og det er maksimalt mulig å hoppe seg til 60 poeng per elev per dag. Klassens totale poengsum registreres på denne nettsiden etter konkurranseperioden er avsluttet, med frist 20. mai. Den klassen som har hoppet seg til flest poeng vinner konkurransen. Nettsiden beregner klassens gjennomsnittspoengsum, slik at antall elever i klassen ikke er avgjørende for klassens vinnersjanser. Det kåres en nasjonal vinner, i tillegg til fylkesvinnere som premieres med pengepremier til klassekassen. 

Hopp for hjertet skal være en konkurranse der alle elever skal kunne delta. Elever som ikke kan hoppe, kan for eksempel slenge tauet.  Dersom det er elever i din klasse som har utfordringer med å delta og du ønsker å diskutere dette med oss, ta gjerne kontakt så finner vi en god løsning sammen.

Nasjonalforeningen for folkehelsen ønsker at Hopp for hjertet skal bidra til mer fysisk aktivitet i skolehverdagen. Lengre ned på denne nettsiden finner du filmer mer inspirasjon til hvordan hoppetau kan inkluderes i fag og friminutt. 

Få inspirasjon til hvordan hoppetau kan inkluderes i fag og friminutt

Hoppetau gir mulighet for å være kreativ i undervisningen. Når man hopper tau samtidig som man øver på gangetabellen eller staver engelske gloser blir undervisningen ekstra morsom, variert og sosial. Å hoppe tau passer for alle, om man  ikke kan hoppe kan man for eksempel svinge tauet. Under finner du seks videoer som gir inspirasjon til hvordan hoppetau kan inkluderes i undervisning og friminutt.

Dersom du har tips og ideer til andre måter hoppetau kan brukes for å få en aktiv skolehverdag, ta kontakt med oss slik at vi kan dele gode ideer med hverandre.   


Matematikk: gangetabellen

Matematikk: statistikk

Norsk og engelsk: alfabetet

Norsk og engelsk: staving av ord

Påfyll av energi

Taulek i friminuttet


Vinnerne av Hopp for hjertet 2020 er kåret

Tusen takk til alle deres som har deltatt i årets Hopp for hjertet!

Vinnerne av årets konkurranse er nå trukket ut, og premieres med pengepremier til klassekassen. 

UKAS VIDEOER

#hoppifag

#ukas challenge

#hoppifag

Hopp i fag gir inspirasjon til hvordan ulike hoppeøvelser kan inkluderes i undervisningen for å gjøre skoledagen variert og morsom. Test ut opplegget som presenteres i filmen, og tilpass det undervisningen på din timeplan. 

#ukaschallenge

Ukas challenge presenteres av kjente Tiktok-profiler som utfordrer deg til å lage en gøyal hoppevideo. Gjør din variant av utfordringen, og send den til oss ved å laste den opp her eller #Hoppforhjerte2020 i sosiale medier. 

Kontakt oss

Send en e-post til hoppetau@nasjonalforeningen.no, eller ring oss på tlf. 40 44 57 82

Ønsker du å lese Nasjonalforeningen for folkehelsen sin personvernerklæring og få informasjon om hvordan vi ivaretar personvern i forbindelse med Hopp for hjertet, finner du informasjon om dette her.

Powered by: Bloc